onsdag 30. mai 2012

Beklager

Ja, det har vært litt stille med meg i det siste.. Har på en måte ikke fått helt grep om alle tankene mine, vanskelig å få formulert alt..

Er inne i en periode nå hvor jeg kjenner ekstra mye på savnet etter Nora Sofie. Joachim har også hatt en liten periode for en liten stund siden hvor han trengte å snakke om lillesøster. Etter toget på 17. mai sier Joachim til oss i bilen: "Nora fie også gå i tog"..  Ja, vi tenkte og så for oss at Nora Sofie gikk i tog i himmelen hun også.. <3
Noen dager senere måtte vi synge nattasang for Nora Sofie og for babyen i magen også. Min kjære lille gutt filosoferte litt også og sa til meg at han trodde hun jobbet i himmelen. Jeg spurte om hva han trodde hun jobbet med, og da sier han "hammeren". (dette var i slutten av en periode hvor han i et par uker har løpt rundt med hammeren sin og "fikset" alt på sin vei.. <3 ) Så må jeg jo spørre han om hva han tror hun bruker hammeren til, og da sier han at hun bruker den til huset. <3 Vi snakket også om at Nora Sofie døde i mammas mage og at hun da dro opp til himmelen. Så peker den lille fantastiske gutten på magen min og sier: " bebi ikke døde i magen til mamma" og ser på meg med veldig spørrende øyne. Jeg klarer ikke å si at babyen ikke skal dø i magen min, jeg kan ikke love han det, men jeg sa at mamma og pappa, og alle sammen, håper og vil at babyen skal komme ut til oss og leve sammen med mamma, pappa og Joachim. Dette var han veldig enig i og hadde også veldig lyst til at babyen skulle bo sammen med oss. <3

Er flere i barnehagen som har blitt/skal bli storesøsken, blant annet en han går veldig mye sammen med. Til middag idag måtte jeg spørre han om han var storebror til noen, rett og slett bare for å se hvordan han tenker om ting og det at andre i barnehagen på omtrent samme alder skal bli storesøsken for første gang. Joachim svarer meg jo med en gang med et "ja", og jeg spør om hvem han er storebror til da, og han sier "Nora fie".. Ingen tvil om at min lille gutt vet han er storebror, at lillesøster er i himmelen og at han skal bli storebror igjen.

Jo, jeg savner Nora Sofie veldig,  mange tanker om hvordan ting hadde vært nå om hun hadde vært her. En veldig ansvarsfølelse for lillesøster i magen, en veldig frykt for at det samme skal skje igjen, at når jeg kommer til 35+3 så er det slutt. Jeg føler jeg må strikke, jeg må strikke ei ny finkjole, et pledd. Og det må være like fint som Nora Sofie sitt, for hvis det samme skulle skje igjen, måtte Gud forby, så skal jeg ha strikket noe som jeg gjorde til Nora Sofie.
Føles som en uendelig lang ventetid på å bli praktiserende 2-barnsforeldre.. 3 barnsforeldre med to barn på jord og ei engel i himmelen, jeg klarer aldri å venne meg til det.
Føles som om jeg har gått gravid siden mars i fjor, de snaue 2 og en halv månedene jeg ikke var gravid er jo bare som en "tåke" nå.. husker stykkevis fra denne tiden, men generelt lite. Jeg husker en morgen jeg satt og spiste sammen med Joachim, tvingte i meg en brødskive med nøkkelsost mens Joachim spiste det samme. Maten smakte helt forferdelig, men jeg kunne jo ikke la vær å spise heller.
Husker vi dro for å se på gravstein, jeg gråt hele veien. Husker jeg fant bodyen jeg kjøpte til henne, en ubeskrivelig følelse. Husker jeg lå i senga en kveld før begravelsen og kjente meg helt tom. Husker julaften, nyttårsaften, små glimt av 1.juledagssamlingen. Husker Joachim ble lagt inn på sykehuset, 23.januar, dagene på sykehuset, turen til barnehagen for å hente tingene hans, de gode ordene jeg fikk.

Har mange andre ting som surrer i hodet også, har skrevet ned litt, men vet ikke om jeg vil publisere her. Det  dreier seg om mennesker nær meg som kommer med sårende og ubetenksomme kommentarer, gang på gang.

Kommer nok med en statusoppdatering til neste uke, er da i uke 21 og var da jeg fikk tatt første magebilde med Nora Sofie. (Første magebilde med Joachim ble tatt i uke 35 liggende og 35+1 stående, var da jeg fant ut av hvordan jeg skulle holde speilreflekskameraet for å klare å ta bilde, jeg fant aldri igjen teknikken med Nora Sofie, men da hadde vi jo et greit kompaktkamera som jeg fikk tatt bilder med. :) )

onsdag 16. mai 2012

Sjokoladekake til 17. Mai

Så ble det litt baking igår på meg og pynting idag..:).. kost meg masse med pynting, selv om det kanskje ble litt mye og ikke akkurat sånn jeg hadde tenkt det..:P..(jeg kom jo selvfølgelig på etterpå hvordan jeg heller skulle pyntet toppen..:P )

Jeg har ikke fått så mye som en smakebit på denne kaken, så kan jo egentlig ikke si noe om smaken, men at den er saftig er det ingen tvil om.. :) Ikke en eneste smule datt av kaken da jeg delte den i tre..:) Ei heller når jeg skulle "montere" kaken..:)

So, here it comes, oppskrift og ferdig resultat:

5,5 dl Hvetemel
3 dl Sukker
2,25 ts. Natron
2,5 ss Kakao
5 dl Kefir
125 gr Margarin

Smelt smøret. Bland alt det tørre og vend inn vekselsvis Kefir og smeltet smør. Ha alt i en lett smurt springform, stek på 175 grader nesten nederst i ovnen i ca. 60 minutter.

Fyll:
1pk. Bringebærgele. Lages som på pakken men med 4 dl vann

1pk. Kakefyll med vaniljekrem, lages som på pakken.

Lys Sjokoladesmørkrem (denne porsjonen holder godt til å "trekke" kaken med og lage kurvmønster, holder nok i hauger og lass med halvparten hvis du ikke skal lage kurvmønster. :) )

250 gr. Margarin
750 gr Melis
3 3/4 ss Kakao
3 3/4 ts Vaniljesukker
7,5 ss Kaffe

Mykt margarin røres hvitt sammen med melis. (Kan godt varme margarinen litt i mikroen) Tilsett kaffe og rør til alt er godt blandet. Tilsett deretter kakao og vaniljesukker.

Mørk Sjokoladesmørkrem:

90gr Mørk sjokolade
125gr Margarin
140gr Melis
1/2 ss Kaffe
(Litt svart konditorfarge fra Wilton)

Smelt sjokoladen i vannbad. Rør margarin og melis hvitt, tilsett smeltet sjokolade og kaffe. Fargen blir ganske lik på den lyse sjokoladesmørkremen, så tilsett litt svart konditorfarge for å få litt kontrast på kremene. :)

Første lag i min kake fylte jeg med bringebærgele, bruk en stor nok form til å stivne geleen i og bruk springformen til å kutte ut en sirkel som passer helt med kaken. :) (Ikke bruk aluminiumfolie til underlag når du stivner geleen, for geleen blir hengende fast og du må skrape av fra folien etter at du har fått geleen på kaken..:) )
Andre lag brukte jeg ca. en halv porsjon med vaniljekremfyllet. :)
Til pynt brukte jeg dessertsjokoladen fra Freia. :)




Nam Nam, gleder meg til å få smakt på denne imorgen, :)


tirsdag 15. mai 2012

Akutte bekkensmerter!

Joda, jeg satt med ned på baderomsgulvet for å klippe negler og alt sånn etter at min kjære sønn hadde dusjet, og da, når jeg reiste meg opp igjen "knakk" det i bekkenet for hvert eneste steg jeg tok, altså sånn type "dårlige tannhjul som hopper over annenhver "pigg"" ,knekk... mm, riggalaust bekken, ikke stas...

Men jaggu kom ikke teknikkene fra sist gang fort til meg, og plutselige ble jeg gående rundt med korte steg, knærne subbende inntil hverandre og med forsøk på å bevege låra minst mulig og leggene mest..:P Tipper jeg så og ser fryktelig lur ut..
Nå håper jeg bare bekkenet tåler 17. mai og jobbehelgen min.. Skal ihvertfall ikke nærme meg det O' store gulv med bakenden før etter fødselen!(Så langt det lar seg gjøre selvfølgelig..:P )
Og når det kommer til 17. mai så må jeg kanskje ikke gå så fryktelig mye i tog? Og jobbehelgen får jeg jo bare lytte til kroppen min og ta det så med ro som jeg kan ta det. Må ihvertfall passe meg veldig for løft og være veldig påpasselig med å ikke bevege meg feil....  Lettere sagt enn gjort, men jeg får ihvertfall prøve.. :)


fredag 11. mai 2012

6 Måneder

Idag er det 6 måneder siden vår lille prinsesse kom så altfor stille til verden.
Så, når jeg hentet Joachim i barnehagen idag, dro vi til  Harebakken for å kjøpe nye sko. For det er det en liten gutt som har gledet seg til i lange tider. <3 Deretter ble det litt småhandling og kosing før vi dro til Plantasjen for å kjøpe lys og blomst til Nora Sofie. <3
Og der fant Joachim en nydelig liten pusekattpotte med ei lita blomst oppi som lillesøster skulle få. <3 Var flere forskjellige farger og fasonger på pusekattene og blomstene, og etter å ha vært innom gul og blå pusekatt bestemte han seg for denne:


Deretter fant vi de fineste rosa rosene de hadde og tok med oss disse også. <3


Så møtte vi Johan ved kirken og gikk bort sammen for å  tenne lys, sette ned rosene, og Joachim som skulle få pynte med pusekattpotteblomsten sin.. <3 Han ville egentlig at pus skulle stå oppå gravsteinen, men vi kom fram til at det ikke var lurt, så da satt han de der hvor påskeliljene stod istede. <3
Godt å være sammen bare oss denne dagen, kose oss, og minnes vår perfekte og nydelige lillesøster og datter. <3
<3 Nora Sofie <3 For alltid i våre hjerter, for alltid i våre tanker <3

torsdag 10. mai 2012

Tur til jordmor idag..

På tirsdag hadde jeg en liten blødning igjen, ikke noe stort eller "skummelt" (for andre), men jeg klarte ikke å roe meg igjen. Fornuften klarte ikke å seire over alle følelsene og frykten. På onsdag kjente jeg at jeg ikke kom til å klare å roe meg ned, og siden det da var to uker til neste kontroll, måtte jeg få komme til sjekk et sted bare for å få vite om mitt lille mirakel fortsatt levde. Ringte først sykehuset, har jo fått beskjed tidligere om at jeg bare må ringe dit hvis det er noe osv, men det fungerte jo ikke helt i praksis, ikke enda ihvertfall. Siden jeg ikke er over 24 uker kom det ikke på tale at jeg kunne komme dit bare for å berolige meg selv om at barnet mitt levde..
Jeg er jo også fullt klar over at de ikke kan gjøre noe før uke 24 uansett, men. Har ikke jeg noen rettigheter, trenger ikke jeg som mor å være trygg på at barnet mitt har det godt? Det er litt vondt at det vesle mirakelet mitt nærmest ikke betyr noe for samfunnet.
Fortalte hun jeg snakket med på sykehuset også om historien min og at jeg bare ville vite om hjertet slo. Nyttet ikke.
Det var en helt utrolig hard kneik å komme over å ringe til føden, sist jeg ringte for å høre om jeg kunne komme inn til en sjekk var jo da når de konstaterte at vår nydelige lille jente var gått bort..
Etter samtalen ble jeg helt på gråten, følte meg maktesløs, følte meg tilsidesatt, følte at jeg ikke ble hørt.

Snakket med min kjære etter dette, og han ringte til gynekologen for meg. Prøvde sykehuset han også til ingen nytte.. Gynekologen hadde dessverre ikke noe ledig før til fredagen, men vi kunne komme da hvis vi trengte det. Han prøvde jo også å berolige med at så lenge jeg ikke hadde hatt noe vondt og siden jeg var på jobb så var det mest sannsynlig ingenting. Men jeg klarte ikke å roe meg med det heller, jeg måtte høre hjerteslagene eller se..
Etter min samtale med sykehuset og min kjæres samtale med gynekologen, sendte jeg melding til jordmoren som har fulgt meg opp med mine to første. Og jeg kunne komme til henne på slutten av dagen idag. Takk og lov for at det finnes mennesker som henne. Som stille opp og bruker de få minuttene ekstra den dagen på jobb for å berolige en mamma som så sårt trenger å få vite om det fortsatt er to hjerter som banker inni kroppen hennes.

Så, hos jordmor idag målte hun livmoren at den var på størrelse med det den skulle være i gjennomsnitt denne uken, og jeg fikk høre de perfekte hjerteslaga.. <3 Hun forberedte meg egentlig i begynnelsen på at hun kanskje måtte bruke jordmorstetoskopet, for hun hadde hatt litt problemer med doppleren idag, men hjerteslaga til minsten var de letteste hun hadde funnet i hele dag, tipp topp! :) Jeg lå, smilte og lukket øynene for å nyte disse vidunderlige hjerteslaga. <3 Endelig kunne jeg senke skuldrene! <3

mandag 7. mai 2012

Statusoppdatering 17+1

Termin: Fortsatt 15.Oktober


På vei: 17+1


Igjen til termin: 22+6


Utålmodig: fortsatt nei..


Aktivitet innenfra: Har lurt litt innimellom, men ingenting enda som gjør at jeg er sikker..


Fødselen: Samme som tidligere, gruer meg og tenker mye på..


Plager: Har begynt å kjenne bekkenet igjen, inatt kjente jeg faktisk også litt tendenser til at det var litt ømt å snu seg..


Søvn: ingen særlige problemer der foreløpig, bortsett fra et par oppvåkninger inatt og litt småømt bekken..


Hodet festet: Fortsatt leenge til..


Kynnere: Nei


Tungt: Ikke akkurat tungt, men begynner jo å kjenne det litt i ryggen hvis jeg har stått lenge..


Høygravid: Nei.


Vann i kroppen: Ikke enda.


Utstyr: Trenger jo ikke noe særlig. Kommer nok til å arve det meste fra storebror og storesøster. Må nok strikke litt nytt som bare er til minsten. 


Neste kontroll: Tirsdag 22. Mai.


Sykehusbag: Fortsatt ikke påtenkt. Nå har jo jeg så veldig "korte" fødsler, så trenger nok ikke pakke den før vi skal avgårde..:P


Matkick: Veldig varierende, hadde en runde med peanøttsmør og syltetøy skiver(noe jeg egentlig kun spiser når jeg er gravid..) 


Viktige datoer, funnet på babyverden(tror ikke alt stemmer helt med datoene, men krysser jo av etterhvert)
Hjertet begynner å slå 19.februar
Embryoet beveger seg 14.mars
Alle indre organer er formet 21. mars
Embryoperioden er slutt, du bærer på et foster 21.mars
Risiko for spontanabort avtar 4. april
Kvalmen avtar for de fleste 11. april
Kjønnet begynner å bli tydelig, ikke på ultralyd 18. april
Fosteret svelger og tisser 2. mai
Tid for ordinær ultralyd 22 mai.
Du kan kjenne fosterets bevegelser 16. mai
Fosteret begynner å få et søvnmønster 30. mai
Fosteret begynner å høre 20. juni
Ni av ti barn overlever om de blir født nå 18.juli
Mange fostre legger seg med hodet ned nå 22. august